Het gevoel van Organon

Blogs

13-01-2012  Uitgeschreven

Als tijden schrijf ik al geen blogs meer op deze site. Ik krijg daar vragen over. Vandaar nog eenmaal een blog.

Om te beginnen, deze site heet 'Het gevoel van Organon'. Ik moet u wellicht uit een droom helpen. Organon bestaat niet meer, is dood en begraven. Heimwee hebben is mooi, maar voor medewerkers een absoluut doodlopende weg. Ik ben niet de enige die dit zegt, de voormalige voorzitster van de OR zei dit ook in een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad van 24 december 2011.
ğLees verder

29-10-2011  Organon nu

Het afgelopen jaar was Organon/ MSD veelvuldig in het nieuws. Voornamelijk door het grote aantal ontslagen dat was aangekondigd. De laatste tijd is het wat stil in media, wat eigenlijk wel opvallend is, want de reorganisaties gaan nog steeds voort. Binnenkort zullen medewerkers van de productie van grondstoffen (API) te horen krijgen of ze boventallig worden, maar de afgelopen tijd zijn er ook diverse reorganisaties bij ondersteunende diensten, communicatie, ICT, inkoop en dergelijke, doorgevoerd. Voor velen is het leed nog steeds gaande. Sommigen kunnen een nieuwe baan vinden, sommigen bij het life science park, anderen bij andere bedrijven. Er zijn best wel veel vacatures bij andere bedrijven, maar dat wil niet zeggen dat iedereen een passende baan kan vinden. Veel banen zijn elders in het land en dat betekent dan vaak een aanpassing van de woonsituatie.
ğLees verder

09-10-2011  De aardgasruif is niet leeg maar wel verdwenen

Ondergronds vermogen omzetten in bovengronds vermogen. Dat was de missie van het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Aardgasbaten aanwenden voor de financiering van wegen en spoorlijnen. Infrastructuur waar komende generaties Nederlanders ook nog baat van hebben. Niet eindige bodemschatten verjubelen aan lopende uitgaven maar investeren in de ruggengraat van de bv Nederland. Komende week ontbreekt het aardgasfonds op de begroting van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Voor het eerst sinds 1993. Hoeft de economische structuur dan niet meer te worden versterkt? Kan onze economie flinke klappen opvangen, zoals de schuldencrisis? Zijn de Nederlandse wegen eindelijk filevrij? Functioneert het spoorwegennet perfect?

Nee.
ğLees verder

Andere media

Wegens reorganisatie komen er bij productie in Oss 375 mensen op straat te staan. Tijdens de overname door Schering Plough verloren al ruim 600 mensen hun baan. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar ongeveer 300 medewerkers vertrokken (uitzendkrachten, tijdelijke contracten, pensioen of vrijwillig vertrek). Deze functies zijn niet meer ingevuld wat een extra last betekent voor de achterblijvers.