Het gevoel van Organon

Blogs

10-08-2010  Even voorstellen

In 1988 kreeg ik als uitzendkracht een mogelijkheid om te gaan werken bij de kwaliteitsdienst van Diosynth in Oss. Diosynth produceert grondstoffen voor medicijnen. De kwaliteitsdienst is een laboratorium waar gecontroleerd wordt of die grondstoffen aan de gewenste kwaliteit voldoet. Een mooie baan als je, net als ik, een laboratoriumopleiding hebt gedaan. Het was net een tijd waarbij de economie weer uit een dal begon op te klimmen.

Later kwam ik te werken bij een laboratorium waar methoden voor het controleren van de kwaliteit van nieuwe stoffen werden ontwikkeld. Een onderdeel dat deel uit maakt van de research. Uiteindelijk kwam ik terecht op bij het laboratorium dat de kwaliteit van eindproducten en grondstoffen controleert en onderdeel is van Organon, en daar werk ik nog steeds. Het laboratorium maakt deel uit van POO (Productie Organon Oss). Ik heb er veel geleerd en op die manier ben ik opgeklommen van een laboratoriummedewerker tot assistent groepsleider.

In de 22 jaar dat ik nu werk in Oss, is er veel veranderd, maar de laatste jaren gaat het wel heel hard, en niet altijd in positieve zin. Zeker de laatste 2 maanden is dat ook duidelijk voor de buitenwereld. Er wordt veel over geschreven en veel is ook waar, maar er is ook een andere kant aan het verhaal. Een verhaal van mensen die geconfronteerd worden met een onzekere toekomst. Omroep Brabant heeft me benaderd om dat verhaal te vertellen omdat veel mensen willen weten hoe het staat met de menselijke kant van de hele reorganisatie bij MSD/ Organon. Dat zal lastig zijn, want iedere werknemer heeft zijn of haar eigen verhaal. Daarbij komt dat ik ook niet alles kan vertellen, want informatie die bedrijfsgevoelig is, zal ik achterwege moeten laten.

Ik hoop de komende tijd echter op dit blog toch iets te kunnen vertellen over het bedrijf Organon en wat er nu allemaal gebeurt.


bron:  Het gevoel van Organon | Auteur: Alfred Heeroma
Dit bericht is 12 maal bekeken


Nog in te vullen