Het gevoel van Organon

Nieuws

10-02-2012  Life Sciences Park Oss klaar voor gebruik

In Oss zijn vrijdagmiddag de gebouwen en onderzoeksapparatuur die vroeger gebruikt werden door MSD Organon officieel overgedragen. Daardoor kan het Life Sciences Park van start gaan. Na een jaar van protest over massa ontslagen bij het bedrijf, waar 2175 banen dreigden te verdwijnen, werd het Life Sciences Park bedacht. Daar kunnen ontslagen werknemers van MSD aan de slag in kleine bedrijfjes. Naar verwachting zullen de eerste ondernemers komend voorjaar aan de slag kunnen op het park.

Voor de campus is 66 miljoen euro geïnvesteerd. MSD Organon, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en de gemeente Oss nemen het leeuwendeel van de financiering van het park voor hun rekening.

Het Life Sciences Park (LSP) moet ervoor zorgen dat er na de reorganisatie van MSD Organon zo veel mogelijk kennis en banen behouden blijven voor Nederland.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Rene van Hoof
Dit bericht is 4409 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!