Het gevoel van Organon

Nieuws

11-10-2010  Duitse interesse voor MSD Oss

 Organon is al 85 jaar een bergrip in Oss
Blauwe wand met Organon logo
Fotograaf: ANP
Bron: Volkskrant
Er gloort hoop voor honderden medewerkers van het met sluiting bedreigde MSD in Oss, beter bekend als het vroegere Organon. Een Duitse partij is in gesprek om de onderneming, inclusief het grootste deel van de onderzoeksafdeling, over te nemen. Naast de Duitsers zijn er meer partijen serieus in de race, maar het is de bedoeling dat Merck snel exclusieve gesprekken gaat voeren. De afronding van de deal zou een kwestie van weken kunnen zijn.

Medicijnenmaker MSD, de Europese tak van de Amerikaanse farmareus Merck, maakte begin juli bekend 2175 medewerkers te willen ontslaan bij de Nederlandse vestigingen van het voormalige Organon, bekend van de ontwikkeling van de anticonceptiepil. De onderzoekstak moest worden opgedoekt en de productie moest op de schop. Bijna de helft van de bedreigde banen had te maken met onderzoek.

Begin september boog Merck echter voor de Nederlandse wens om te kijken of de werkgelegenheid hier behouden kon blijven. Gegadigden kregen tot eind dit jaar de tijd om een bod uit te brengen op de betrokken activiteiten.

naschrift redactie: er vinden momenteel onderhandelingen plaats tussen MSD en de OR en Vakbonden over een alternatief voor het ontslag van 2175 medewerkers te voorkomen of om de gevolgen in te perken. Een alternatief kan zijn een overname van Organon door een derde partij. Daarover wordt, zolang de onderhandelingen duren, niets medegedeeld. Bovenstaand bericht is enigszins speculatief


bron:  blauwe-wand-organon-logo.jpg | Auteur: Edwin van der Aa en Edwin van der Schoot
Dit bericht is 2298 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!