Het gevoel van Organon

Nieuws

27-10-2010  Rutte zet zich niet in voor MSD

 De Blauw Wand is heel bekend in Oss. Hierachter vindt de opslag en productie van medicijnen plaats.
'De Blauwe Wand'
Fotograaf: ANP
Bron: Volkskrant
Het kabinet-Rutte zal geen extra maatregelen nemen om arbeidsplaatsen bij MSD, het voormalige Organon, in Oss te behouden. Dat antwoordde premier Rutte dinsdag op vragen van SP-fractievoorzitter Emile Roemer. Roemer heeft Rutte gevraagd wat zijn regering gaat doen om Organon te redden. Rutte reageerde dat het kabinet zich niet wil bemoeien met de beslissingen van individuele bedrijven. Hij wees erop dat bedrijven in de farmaceutische industrie moeten reorganiseren omdat internationaal de winsten afnemen. In het geval van Organon kan dat negatief uitpakken voor een regio, aldus Rutte.

Het Amerikaanse moederbedrijf van Organon heeft aangekondigd 2175 banen te schrappen in Oss. Oud-minister Maria van der Hoeven (CDA) heeft in Amerika nog gepraat met een topman van Merck om te proberen de ontslagen tegen te houden. Dat is niet gelukt. Wel heeft Merck beloofd de kwestie netjes af te handelen. Wethouder Jan van Loon in Oss blijft positief over het opvangen van de ontslagen bij MSD in Oss. Hij zegt dit ondanks het feit dat het kabinet-Rutte geen extra maatregelen neemt om arbeidsplaatsen bij het voormalige Organon in Oss te behouden. Volgens Van Loon zullen ontslagen niet voorkomen kunnen worden, maar wordt er samen met onder meer het ministerie van Economische Zaken nog altijd gewerkt aan behoud van de kennis in Oss. De komst van een wetenschapscampus, waar onderzoek en ontwikkeling blijft plaatsvinden, is nog altijd inzet van overleg.


bron:  msd-blauwe-wand.jpg | Auteur: Henrieke Graven
Dit bericht is 2172 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!