Het gevoel van Organon

Nieuws

16-11-2010  OR Organon blij met fulltime directeur in Oss

Hans Kortlever treedt terug als directeur van Organon Bios­ciences en de NV Organon. Hij wordt opgevolgd door Joep Pluy­men, die al sinds 1995 bij MSD in Nederland werkzaam is. Kortlever voerde pas sinds maart deze func­tie uit. Hij verving toen Rob Prins, de laatste directeur uit de stal van Organon.

Voorzitter Nicole van Straten van de ondernemingsraad in Oss kan inhoudelijk niets zeggen over de persoon Pluymen. "Maar ik ben blij dat we hier in Oss weer een di­recteur krijgen die fulltime zijn aandacht op het Osse bedrijf kan vestigen." De OR heeft sinds de be­noeming van Kortlever, die zijn functie combineerde met een Eu­ropees- directeurschap bij MSD, ge­steld dat het geen ideale situatie was. Of die opstelling van invloed is geweest op de huidige aanstel­ling weet Van Straten niet, maar het geeft Oss wat het verdient. "De locatie is zo groot, complex en divers dat een directeur er zich de hele week mee bezig kan houden."

Kortlever blijft wel in functie als voorzitter van de Tasforce Life Sciences Park en actief in de onder­handelingen over alternatieven die gevonden kunnen worden voor de in juli aangekondigde reorganisatie waarbij 2175 banen zouden verval­len. Voor 31 december moet er dui­delijkheid zijn over een eventuele overname van Organon in Oss.


bron:  Brabant Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1964 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!