Het gevoel van Organon

Nieuws

19-08-2010  Animo tocht MSD groeit

De protestactie 'Het gezicht van Organon' is slechts één week oud en het aantal MSD-medewer­kers dat deelneemt ligt al boven de vierhonderd. Volgens Hans Jan­sen, een van de coördinatoren van de actie, groeit dit aantal gestaag. "Nu lopen we nog met groepjes van vijf of zes, maar dat worden er meer." Ook worden bedrijven en scholen uitgenodigd om mee te lo­pen in de protesttocht tegen het aangekondigde massaontslag bij MSD.

Elke werkdag loopt een nieuw clubje actievoerders vanaf de blau­we 'Organonwand' aan de Molen-s­traat naar het gemeentehuis aan de Raadhuislaan in Oss. Daar is in de publiekshal een protesthoek in­gericht, onder meer met foto’s van lopers van de tocht. Op een tafel ligt een boek met daarin al meer dan 160 steunbetuigingen. "Fijn dat we dit kwijt kunnen op een plek waar iedereen het kan zien", vindt Maaike van Hoek, die giste­ren deelnam aan de actie.

Eerder deze week liepen onder an­deren Marieke van Gent uit Hou­ten en Peter van Wezenbeek uit Oss mee. "Om te laten zien dat wij achter Organon staan. We doen wat we kunnen", zegt die laatste. Van Gent vult aan: "Het voelt goed om het niet lijdzaam te on­dergaan. Betrokkenheid is de kracht van dit bedrijf en deze ont­wikkelingen maken dat kapot. Lo­yaliteit maakt plaats voor teleurstel­ling." De twee waarderen de steun­betuigingen onderweg. Een passe­rende automobiliste toetert en steekt haar duim omhoog. Een en­keling klapt en iedereen lijkt over de wandelende actievoerders te praten. "En dan onze posters over­al voor het raam", wijst Van Gent.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Paul Driessen
Dit bericht is 1695 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!