Het gevoel van Organon

Nieuws

14-02-2011  Besluit Organon nog zeker dag uitgesteld

Het personeel van Organon in Oss moet nog zeker een dag meer geduld hebben voordat ze iets horen over de toekomst van het bedrijf. Dan komt er duidelijkheid over de interesse van het Japanse bedrijf Takeda in een onderzoek- en ontwikkelafdeling van Organon. De Japanners zouden ruim 700 onderzoekers van Organon willen overnemen.

Woordvoerster Monique Mols, die eerder nog zei dat het nieuws dinsdag naar buiten zou komen, zei later op de dag dat het op zijn vroegst woensdag wordt. "Het is een verhaal waarbij zowel het bedrijf als de ondernemingsraad, raad van commissarissen en de vakbonden betrokken zijn en nog iets meer tijd nodig hebben."

MSD/Organon wil ook niet reageren op de verklaring van oud-directeur Herjan Coelingh Bennink dat hij met zijn bedrijf een groot deel van Organon wil overnemen. Hij wil alle activiteiten die betrekking hebben op vrouwengezondheid van het Osse farmaceutische bedrijf overnemen. Coelingh Bennink zegt vorige week een voorstel bij de Amerikaanse moedermaatschappij Merck Sharp & Dohme (MSD) te hebben ingediend.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1725 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!