Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  Geen overname MSD Organon, massaontslag dreigt

MSD/ Organon in Oss heeft geen overeenstemming bereikt over een gedeeltelijke overname van het bedrijf. De ruim 4000 man personeel in Oss en Schaijk worden vanochtend geïnformeerd. Het Financieele Dagblad meldde woensdag dat Aspen, de grootste medicijnenproductent van Afrika, een belangrijke overnamekandidaat is. Eerder werden in het geruchtencircuit Takeda Pharmaceutical en Bayer als overnamenamekandidaten genoemd. Met geen van de partijen is dus een akkoord bereikt. Een bittere pil dus voor de werknemers van het MSD / Organon in Oss en Schaijk.

Dinsdag overlegden vakbonden, ondernemingsraad en raad van commissarissen nog over de diverse toekomstscenario’s. Vandaag is dus duidelijk geworden dat het voormalige Organon niet wordt overgenomen. Het is nog niet duidelijk wat dat betekent voor de werkgelegenheid bij MSD, maar het ziet er dus wel uitermate somber uit. Ook het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience kondigde in het weekeinde aan het overgrote deel van het voormalige Organon te willen overnemen. Het bedrijf met hoofdkantoor in Zeist deed dat voorstel aan de Amerikaanse eigenaar Merck/MSD. MSD heeft op dit gerucht nog niet gereageerd. Pantarhei is een ‘spin-off’ van Organon en in 2000 werd opgericht door oud-Organon-directeur Herjan Coelingh Bennink. Het ziet er niet naar uit dat dit bedrijf als overnamekandidaat door MSD serieus wordt genomen.

Inmiddels hebben veel medewerkers zelf een andere baan gevonden en zijn ze vertrokken bij MSD/Organon. Precieze aantallen zijn nog niet bekend. De gedeeltelijke overname zal nog wel moeten worden goedgekeurd door de ondernemingsraad en de vakbondsleden.


bron:  Medical Facts | Auteur: Janine Budding
Dit bericht is 1769 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!