Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  Overnamegesprekken Organon mislukt

Er is geen kandidaat gevonden om MSD Oss, het voormalige Organon, over te nemen. Dat meldt MSD Oss woensdagochtend. Eerder vandaag leek het erop dat Aspen, de grootste medicijnenfabrikant van Afrika, een belangrijke kandidaat zou zijn om delen van MSD Oss over te nemen. Dat hadden ingewijden, bekend met de onderhandelingen over de toekomst van het farmaceutisch bedrijf in Noord-Brabant, gezegd.

Dinsdag overlegden vakbonden, ondernemingsraad en raad van commissarissen nog over de diverse toekomstscenario's. Woensdag wordt duidelijk of het voormalige Organon wordt overgenomen en wat dat betekent voor de werkgelegenheid bij MSD. Aspen, tevens een belangrijke producent van aidsremmers, zou hoge ogen kunnen gooien om delen van Organon over te nemen. Maar het was eerder deze week nog geen gelopen race. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf kwam vorig jaar nog in het nieuws door de overname van de Australische medicijnproducent Sigma, voor circa $ 800 mln. Ook het Japanse farmacieconcern Takeda Pharmaceutical is maandelang genoemd als overnamekandidaat.

Ook het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience kondigde in het weekeinde aan het overgrote deel van het voormalige Organon te willen overnemen. Het bedrijf met hoofdkantoor in Zeist deed dat voorstel gedaan aan de Amerikaanse eigenaar Merck/MSD. Die wilde maandag niet reageren op het plan van Pantarhei, dat een 'spin-off' is van Organon en in 2000 werd opgericht door oud-Organon-directeur Herjan Coelingh Bennink.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1744 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!