Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  RvC, OR en vakbonden starten kort geding tegen Merck/MSD

De Raad van Commissarissen, Ondernemingsraad en vakbonden hebben op 15 februari tot hun grote verontwaardiging vernomen dat de onderhandelingen over een alternatief voor het aankondigde massa-ontslag van 8 juli 2010 door Merck eenzijdig zijn afgebroken. Zij betreuren het in hoge mate dat een kansrijk extern plan waarbij recht wordt gedaan aan behoud van werkgelegenheid, kennis en continuiteit op het allerlaatste moment is afgewezen door Merck US in New Jersey.

De Raad van Commissarissen, Ondernemingsraad en vakbonden menen dat de overeenkomst van 1 september 2010 is geschonden, waarbij Merck en de directie van Organon hebben afgesproken met de Raad van Commissarissen, Ondernemingsraad en vakbonden om in goede trouw alternatieven te verkennen en te stimuleren. In kort geding zal van Merck naleving worden gevorderd van deze verplichting, teneinde het ontwikkelde plan een eerlijke kans te geven, aangezien het plan in hoge mate tegemoet komt aan de vooraf – over en weer – gestelde doelen.


bron:  Het gevoel van Organon | Auteur: Persbericht
Dit bericht is 1720 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!