Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  Personeel MSD woedend

Personeel van MSD in Oss heeft woensdag woedend en verontwaardigd gereageerd op het besluit van moederbedrijf Merck om het bedrijf niet te verkopen. Achter de ramen van het kantoor in Oss zijn de woorden $chande twee keer opgehangen. 'Bittere pil', staat er op T-shirts die uit het raam zijn gehangen.

Werknemers kregen sinds vorige week weer hoop door diverse berichten in de media over overnamekandidaten. De teleurstelling is daarom extra groot, legde IT-specialist Gertjan van Maaren uit. Het goedlopende bedrijf wordt de nek omgedraaid, oordeelt hij. Van Maaren verhuisde vijftien jaar geleden vanuit Twente naar Oss om voor Organon te komen werken en ook zijn vrouw werkt inmiddels dertien jaar op de productieafdeling waar Merck nu een reorganisatie doorvoert. Van Maaren was nog niet serieus op zoek gegaan naar een andere baan, omdat hij de ontwikkelingen eerst wilde afwachten. Omdat hij niet aan Oss of farmacie vastzit, verwacht hij niet veel problemen om een nieuwe baan te vinden.

Een medewerker die anoniem wilde blijven, toonde zich woensdag strijdbaar. "Merck heeft zes maanden proberen te rekken en probeert kennis weg te halen. Ze proberen de research om zeep te helpen omdat ze zelf niks ontwikkelen. Maar de aanhouder wint. We gaan naar de rechter."


bron:  BNR | Auteur: ANP
Dit bericht is 1706 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!