Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  'Er lag een prachtige deal voor MSD'

De naam van de potentiële koper van MSD noemt hij het 'geheim van Oss' maar dat er een prachtige deal lag staat volgens voorzitter Paul Brons van de raad van commissarissen buiten kijf. Aan alle criteria die moederbedrijf Merck stelde, was voldaan en de verbazing was dan ook enorm toen hij zondag hoorde dat de allerhoogste baas van Merck ineens de stekker uit het plan trok. Brons heeft dat woensdag gezegd in een toelichting op het nieuws dat overnamegesprekken voor het voormalige Organon in Oss niets hebben opgeleverd. De president-commissaris voelt zich 'belazerd'. Merck heeft nota bene zelf de onderhandelingen gevoerd en alle partijen waren enthousiast. "De onderhandelaar heeft het fantastisch gedaan", oordeelt Brons. MSD zou in Oss - weliswaar iets afgeslankt - doorgaan met alle activiteiten, van productie tot verkoop en onderzoek en ontwikkeling.

De geheimzinnige overnamekandidaat is nog steeds razend enthousiast en MSD wil 'forceren' dat de deal alsnog doorgaat, aldus Brons. Er is een kort geding aangespannen om het moederbedrijf aan het contract te houden dat een half jaar geleden werd gesloten. Over alternatieven wil de raad van commissarissen op dit moment niet nadenken. "Het personeel krijgt de deksel nu al voor de derde keer op de neus."

Behalve de vakbonden en de ondernemingsraad waren volgens Brons ook minister Maxime Verhagen en commissaris van de koningin Wim van de Donk enthousiast. Verhagen heeft eind vorige week nog contact gehad met de CEO van Merck in de Verenigde Staten over het plan. Brons verwacht dat Merck in een rechtszaak zal aanvoeren dat niet aan alle criteria was voldaan. "Het was niet alleen de prijs."

Het personeel van MSD is woensdag geïnformeerd en gelaten aan het werk gegaan. Achter de ramen van het kantoor bij de hoofdingang hebben enkele werknemers de tekst 'schande' achter het raam geplakt. Personeel dat al een half jaar lang eerst dagelijks en later wekelijks rond het middaguur in kleine groepjes door Oss wandelt, doet dat woensdagmiddag ook weer.


bron:  BNR | Auteur: ANP
Dit bericht is 1792 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!