Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  Burgemeester Oss: overweldigende schok

Burgemeester Herman Klitsie van Oss noemt het besluit van Merck om MSD niet te verkopen aan een serieuze kandidaat een overweldigende schok voor de werknemers en de stad. Op basis van positieve mediaberichten over overnamekandidaten was hij tot woensdag nog hoopvol gestemd, legde hij desgevraagd uit. Maar de uitkomst op woensdagochtend was voor hem mogelijk een nog grotere dreun dan een half jaar geleden toen het massaontslag zich voor het eerst aandiende.

De gemeente is inmiddels voorbereid op een groot aantal ontslagen, legde hij uit. "We doen alles binnen onze mogelijkheden om er te zijn voor de mensen en om ze moreel te ondersteunen." Klitsie zegt niet te kunnen beoordelen hoe de beslissing van Merck tot stand is gekomen en wat de kansen zijn van een rechtszaak die de ondernemingsraad, de vakbonden en de raad van commissarissen aanspannen.


bron:  RTLZ | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1707 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!