Het gevoel van Organon

Nieuws

16-02-2011  'Er wordt ons een worst voorgehouden'

 Corine van Deursen en Jane den Brok, 2 medewerksters van Organon tijdens de protestactie nadat bekend werd dat een mogelijke ovenname van Organon niet doorgaat.
Corine van Deursen en Jane den Brok
Fotograaf: Onbekend
Bron: Kliknieuws
Het nieuws sloeg in als een bom. Negentien jaar werkt Corine van Deursen al bij MSD. De Bossche raakt nu haar baan kwijt. Een enorme klap, iets waar ze uiteraard niet op had gehoopt. "We hadden wel wat verwacht, maar dit nieuws niet. In de pers lazen we berichten over overnamekandidaten en daar hadden we vertrouwen in. Vanmorgen kregen we het slechte nieuws per e-mail. De bazen doen hun mond niet open. Ik loop nu mee in de protestmars, puur om een statement te maken. Ze zeggen dat ze intern gaan bekijken of ze banen kunnen redden, maar dat is puur een worst voorhouden." Naast haar staat Jane den Brok uit Oss. Na dertig jaar komt er zo goed als zeker een einde aan haar dienstverband bij MSD. "Dit is voor veel mensen het einde, heel erg."

Met een bord voor zijn lichaam loopt Han Wassenburg mee in de protestmars. Hij werkt al meer dan 25 jaar bij MSD en dreigt nu zijn baan op de afdeling productie kwijt te raken. Het slechte nieuws zag hij al een beetje aankomen. "We wisten als werknemers niet waar we aan toe waren. We waren hoopvol toen we hoorden dat een Japans bedrijf belangstelling toonde. En daarna werd er nog een naam genoemd. Het was erg hoopvol, maar in mijn achterhoofd hield ik dat het verkeerd af kon lopen", aldus de inwoner van Ravenstein. "Vandaag kwam het nieuws via e-mail, een beetje raar. De enorme belangstelling voor de protestmars zegt genoeg. Voor bijna iedereen in de tocht is er slecht nieuws geweest. Nu hebben we alleen nog een klein beetje hoop dat een gedeelte mag blijven."


bron:  Corrie en Jane.jpg | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1916 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!