Het gevoel van Organon

Nieuws

17-02-2011  Organon wil centrum voor onderzoek

De Osse MSD-directeur Pluy­men toverde gisteren een plan B uit zijn achterzak. Hij wil een klein nieuw onderzoekscentrum bij Organon beginnen. Onder het personeel heerst de nodige scepsis. Pluymen vraagt om een kans van het personeel. Vanuit ook zijn teleurstelling toverde Joep Pluymen, directeur van MSD/Organon in Oss, giste­ren een plan B uit zijn achterzak. "Ik wil een klein, nieuw onder­zoekscentrum in Oss van de grond tillen. Nee, niet een afgeslankte versie van de huidige onderzoeks­en ontwikkelafdeling." Hij noemt het een klein 'center of excellence'. Een aantal medewerkers dat hier een baan kan vinden, wil Pluy­men niet noemen. Ook niet wan­neer hij zijn plan concreet kan pre­senteren. "Maar het moet wel snel gebeuren, geef me ongeveer een maand."

Ondernemingsraad, vakbonden en Paul Brons, voorzitter van de raad van commissarissen, noemen Pluymens idee een luchtballon. "Zijn hele verhaal staat vol met woorden als 'wellicht', 'hoop', 'kunnen' en dan sluit hij nog eens af met de zin: Er is geen garantie voor een positieve uitkomst", ver­woordde Iris van Dinther, vice­voorzitter van de ondernemings­raad (OR) de argwaan. OR-voorzitter Nicole van Straten zegt dat Pluymen het heeft over vo­gels die zij niet ziet vliegen. "Zijn plan is nog niet eens een doekje voor het bloeden. Hier gaan we zelfs niet over praten." Pluymen zegt de teleurstelling te begrijpen. "Ik deel die over het niet doorgaan van de deal met de externe overnamekandidaat, maar verschil met hen in hoe ik er mee omga. Daar lopen onze wegen uit elkaar."

De MSD- directeur zegt ook onder het management van Organon scepsis te hebben ontvangen over zijn plan. "Maar er zijn ook men­sen die zeggen erin te geloven." Pluymen vraagt het personeel hem een kans te geven. Hij erkent nog geen definitieve toe­stemming uit Amerika te hebben voor zijn plan. "Maar ze weten dat ik ermee bezig ben." Het behoudt niet de totale 1000 huidige onder­zoekers, maar Pluymen zegt te gaan voor elke baan die hij kan sparen. "Ik buk voor ieder dubbel­tje." Vanaf gisteren is er een nieuwe rea­liteit bij Organon in Oss, stelt Pluy­men. In principe geldt nu weer het reorganisatieplan van 8 juli. Maar volgens de directeur komt het aantal mensen dat gedwongen ontslagen moet worden onder de destijds genoemde 2175 medewer­kers uit.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Anita de Haas en Henk Snijders
Dit bericht is 1691 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!