Het gevoel van Organon

Nieuws

14-08-2010  Organon mogelijk zelfstandig verder

Organon uitkopen en het bedrijf een zelfstandig voortbestaan bieden. Dat is het plan waar de Raad van Commissarissen (RvC) momenteel vol op inzet. Dat kan alleen met instemming van het Amerikaanse moederconcern Merck, maar voorzitter Paul Brons van de RvC acht de kans op succes van dit scenario meer dan 50 procent. "Ons enige alternatief is dat het bedrijf half dicht gaat en straks helemaal dicht. Dat willen we niet. Organon is winstgevend, heeft heel veel researchkennis en is al 87 jaar in staat geweest om vanuit eigen onderzoek nieuwe medicijnen op de markt te brengen. Wij zien een gerede kans dat deze club dat ook in de toekomst zelfstandig kan", aldus Brons, die eigenlijk niet al te veel kwijt wil over de strategie die de RvC nu bewandelt. Ook niet over de hoeveelheid geld die nodig zou zijn om Organon uit te kopen bij Merck. In de wandelgangen circuleert een bedrag van rond de 5 miljard euro. "Met een goed plan komt het geld er wel", aldus Brons.

Dat de commissarissen in hun strategie gesteund worden door tal van prominenten achter de schermen is een publiek geheim. De afgelopen weken hebben diverse oud-bestuurders en directieleden zich in het openbaar uitgesproken tégen de plannen van Merck. Brons houdt zich daarover op de vlakte maar zegt wel: "Wij hebben voldoende support en wij zijn ons met hulp van andere mensen aan het beraden op de mogelijkheden. Het is logisch dat in zo'n situatie als deze allerlei partijen meedenken en mee willen helpen met het uitwerken van plannen."

Evenals de Ondernemingsraad (OR) is de RvC erop gebrand dat er - hangende de procedures - niets door Merck uit Oss wordt weggehaald of verkocht. "De samenhang is juist de sterke kant", aldus Brons


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Van een verslaggever
Dit bericht is 1546 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!