Het gevoel van Organon

Nieuws

20-02-2011  Protesten in Oss

In het Brabantse Oss hebben zaterdag werknemers van MSD (het vroegere Organon) geprotesteerd tegen de sluiting van het bedrijf. Volgens de NOS waren enkele honderden sympathisanten op komen dagen voor de protestmars. De werknemers zijn boos op Merck, het Amerikaanse moederbedrijf van MSD. Merck wil MSD niet verkopen maar het onderzoek van MSD naar de Verenigde Staten halen. Daardoor zouden veel werknemers in Oss hun baan verliezen.

Volgens ingewijden was Merck dichtbij een verkoop van MSD maar ketste de deal op het laatste moment af. Vakbonden, de ondernemingsraad en de raad van commissarissen zijn een kort geding tegen Merck gestart om het moederbedrijf te dwingen de onderhandelingen over een verkoop alsnog voort te zetten. Vrijdag bepaalde de rechtbank Amsterdam dat dit kort geding op 4 maart zal plaatsvinden.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1675 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!