Het gevoel van Organon

Nieuws

24-02-2011  Het Gezicht van Organon wordt Het Gezicht van Oss

 Ondernemers en bewoners van Oss worden opgeroepen om ook hun stem te laten horen
Logo Het Gezicht Van Oss
Fotograaf: Onbekend
Bron: Het Gezicht van Organon
Normaal lopen er elke dinsdag medewerkers van Organon van het bedrijf naar het gemeentehuis onder de noemer 'Het Gezicht van Organon'. Komende dinsdag 1 maart is er echter geen 'Het Gezicht van Organon' wandeling. Het is niet dat ze hun protest opgeven. Burgemeester Klitsie stelde in zijn toespraak op 19 februari dat de medewerkers van MSD via 'Het Gezicht van Organon' een gezicht gekregen hebben. Maar een veel grotere groep die direct of indirect getroffen wordt door maatregelen bij Organon is niet zichtbaar. Daarom roept 'Het Gezicht van Organon' alle Osse bedrijven op om dinsdag 1 maart hun betrokkenheid te uiten. Stuur een afvaardiging vanuit het bedrijf om aan te sluiten bij de Organon medewerkers en te wandelen vanaf MSD naar het gemeentehuis. De wandeling wordt deze dag omgedoopt tot 'Het Gezicht van Oss'

Werknemers worden opgeroepen om hun leidinggevende of ze een extra lange middagpauze kunnen krijgen om mee te lopen. Zelfstandigen wordt gevraagd om een uurtje extra vrij te maken hun agenda om mee te lopen. Werkgevers zouden zich moeten bedenken hoe ze geraakt worden. Ook als ze niet rechtstreeks voor Organon werken is de kans groot dat de aangekondigde reorganisaties gevolgen heeft voor bedrijven. 'Het Gezicht van Organon begrijpt dat de werkzaamheden moeten doorgaan, maar roept werkgevers toch op om zoveel als mogelijk het personeel in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan deze tocht die een uurtje duurt. Werkgevers kunnen ook door middel van vlaggen of ander uitingen laten zien dat hun bedrijf deze actie ondersteunt en dat ze solidair zijn met de Organezen.

Ook inwoners van Oss en omgeving worden uitgenodigd om mee te lopen, want ook zij kunnen geraakt worden als er 2000 wrknemers bij Organon moeten afvloeien. 'Het zicht van Oss' vertrekt op dinsdag 1 maart om 12:30 uur bij de hoofdingang van MSD (nabij de blauwe wand).


bron:  hetgezichtvanoss.jpg | Auteur: Alfred Heeroma
Dit bericht is 2290 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!