Het gevoel van Organon

Nieuws

21-02-2011  Kerken houden solidariteitsoptocht voor MSD/Organon

De Raad van Kerken en de Titus Brandsma Parochie in Oss gaat volgende week vrijdagmiddag een solidariteitsoptocht houden voor de medewerkers van MSD/Organon. Die middag dient in Amsterdam ook het kort geding dat de Raad van Commissarissen, de ondernemingsraad en de vakbonden hebben aangespannen tegen Merck, het Amerikaanse moederbedrijf van MSD/Organon. Tijdens de solidariteitsoptocht zullen in Oss alle kerkklokken luiden en zal de tocht worden vergezeld met trommelaars. De tocht begint om twee uur en begint bij het gemeentehuis en eindigt in de Jozefkerk in Oss. Er zullen toespraken gehouden worden waarna medewerkers van MSD/Organon hun verhaal kwijt kunnen.

Het is nog maar de vraag of het kort geding in Amsterdam openbaar wordt. Moederbedrijf Merck wil niet bekend maken waarom het weigert om MSD in Oss en Schaijk te verkopen. De Raad van Commissarissen, OR en vakbonden stellen dat er een serieuze overnamekandidaat is en dat aan alle door Merck gestelde voorwaarden voor verkoop is voldaan. Tegelijk willen zij de dat de naam van de overnamekandidaat geheim blijft, zodat deze door alle publiciteit niet afschrikt. Onderzocht wordt nu of de rechtszaak toch niet deels achter gesloten deuren wordt gehouden.

Een speciale werkgroep van MSD, Raad van Commissarissen, vakbonden en OR onderzocht sinds vorig najaar de mogelijkheden om banenverlies te voorkomen, nadat Merck op 8 juli een grootse reorganisatie aankondigde. Het moederbedrijf van MSD besloot de onderzoeksafdeling in Nederland naar Amerika te verplaatsen en de productieafdeling en ondersteunende diensten te reorganiseren. Hierdoor komen 2175 van de 4500 banen te vervallen, waaronder de banen van duizend hoogopgeleide onderzoekers.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Raoul Cartens
Dit bericht is 1744 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!