Het gevoel van Organon

Nieuws

23-02-2011  MSD/Organon zoekt alternatief voor researchafdeling

De directie van geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss heeft dinsdag de medewerkers meer details gegeven over 'plan B' om de researchafdeling te redden, nu het Amerikaanse moederbedrijf Merck de overname door een ander bedrijf heeft tegengehouden. De directie van MSD Nederland onderzoekt - zoals vorige week aangekondigd - interne mogelijkheden om een deel van Merck Research Labs (MRL) voor Oss te behouden. Volgens het bedrijf is 'plan B' nog in een pril stadium. Ken Frazier, de hoogste baas van Merck, en Peter Kim, de hoogst verantwoordelijke van Merck Research Labs, steunen de ontwikkeling van zo'n gedetailleerd plan. Er wordt gedacht aan het opzetten van een nieuwe activiteit die gebruik maakt van de aanwezige kennis in Oss. In een verklaring staat dat Mirjam Mol-Arts is benoemd als leider van het lokale team in Oss. Ook in Amerika is een team samengesteld.

De alternatieve plannen staan los van de overname door een ander bedrijf zoals de raad van commissarissen, de ondernemingsraad en de vakbonden dat voor ogen hebben. Er zou volgens hen een overnamekandidaat zijn die aan alle voorwaarden voldoet die Merck vorig jaar stelde. Tot verrassing van iedereen weigerde het moederbedrijf toch om MSD/Organon in Oss en Schaijk te verkopen.

Volgens de raad van commissarissen, de ondernemingsraad en de vakbonden houdt Merck zich nu niet aan de afspraken en daarom hebben ze een kort geding aangespannen. Deze rechtszaak dient volgende week vrijdagmiddag in Amsterdam.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Raoul Cartens
Dit bericht is 1765 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op ייn na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!