Het gevoel van Organon

Nieuws

01-03-2011  Pantarhei heeft nog steeds interesse in MSD

Het bedrijf Pantarhei Bioscience uit Zeist wil nog steeds een deel van MSD in Oss overnemen. Het gaat dan om alle activiteiten van Woman's Health van MSD. Moederbedrijf Merck wees eerdere overnameplannen al af, maar Pantarhei heeft de moed nog niet opgegeven. Het bedrijf brengt nu haar overnameplan in de openbaarheid om moederbedrijf Merck verder onder druk te zetten. Pantarhei Bioscience denkt een serieuze kans te maken mocht de rechter vrijdag beslissen dat Merck weer naar de onderhandelingstafel moet. Maar ook als de rechter anders beslist, zal het bedrijf er alles aan doen om alsnog een deel van MSD te kunnen overnemen.

Dinsdagmiddag werd nog een demonstratie gehouden in Oss. Ongeveer vierhonderd mensen liepen in Oss mee tijdens de protestmars van werknemers van MSD naar het gemeentehuis. Om hun solidaritiet met de MSD-medewerkers te tonen, zullen veel meer mensen dan gebruikelijk de dagelijkse wandeling maken. Ze lopen met de protestmars mee onder de naam 'Het gezicht van Oss'. De MSD-werknemers die hun baan dreigen te verliezen, kregen dinsdag steun van het personeel van andere Osse bedrijven die afhankelijk zijn van de werkgelegenheid bij het farmaciebedrijf. Het ging bijvoorbeeld om personeel van de Rabobank, makelaars, de woningcorporatie en een aantal zelfstandige ondernemers. De actievoerders werden op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Herman Klitsie.

Het Amerikaanse moederbedrijf Merck wil de vestiging in Oss sluiten. 2175 mensen zouden daarbij hun baan verliezen. Lange tijd was er hoop in de vorm van een mogelijke overnamekandidaat, maar die droom viel half februari in duigen. Er was een overnamekandidaat voor een deel van MSD in Oss, maar de directie van Merck heeft de onderhandelingen twee weken geleden plotseling afgebroken. Vrijdag dient daarover een kort geding dat is aangespannen door de raad van commissarissen, ondernemingsraad en vakbonden.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Henrieke Graven
Dit bericht is 1660 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!