Het gevoel van Organon

Nieuws

01-03-2011  Drukte tijdens nieuwe protestmars tegen MSD

 De sluiting van een deel van Organon in Oss zal ook ondernemers in Oss treffen.
Onderners Oss betuigen steun
Fotograaf: Onbekend
Bron: Kliknieuws
OSS - Het nieuws rondom het massaontslag bij MSD/Organon is ingeslagen als een bom. Net als vorige week was het dinsdagmiddag druk tijdens de mars 'Het Gezicht van Oss' vanaf de blauwe wand naar het gemeentehuis. Niet alleen medewerkers liepen mee, maar ook onder andere ondernemers, ambtenaren en politici. Werknemers van MSD/Organon waren dinsdagmiddag niet erg spraakzaam tegenover de pers tijdens de protestmars. "We mogen niet praten", was een commentaar dat vaak werd gehoord. Twee vrouwen die met een spandoek in de hand meelopen, willen wel iets zeggen, maar zijn bang om hun naam te noemen. "We moeten met z'n allen blijven vechten. Het gaat erom om aandacht te blijven vragen. Werkgelegenheid in Oss is belangrijk." Eén van de honderden lopers tijdens de wandeling was Bart van Grinsven, medewerker PR & Communicatie van FC Oss. "Wij lopen mee uit solidariteit. Het massaontslag heeft invloed op de stad en het raakt sponsors en supporters. Wij zijn een club van de stad en het raakt ons dus ook."

Centrummanager Jack van Lieshout riep ondernemers op om ook mee te lopen tijdens de tocht. De belangstelling vanuit winkeliers was echter minimaal. "Het negatieve nieuws bij MSD is heel erg vervelend voor Oss. Uiteraard heeft dat een negatieve invloed op de koopkracht. Medewerkers van MSD zorgen toch voor een stuk van je boterham. We leven ook mee met de medewerkers. Je moet je eens voorstellen dat je je baan kwijt raakt."

Klik hier voor foto's van demonstratie


bron:  ondernemers-betogen.jpg | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1754 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!