Het gevoel van Organon

Nieuws

02-03-2011  Na Organon heeft Oss nu ook gezicht

Ambtenaren, advocaten, ma­kelaars, medewerkers van FC Oss, centrumondernemers, bankem­ployés en uiteraard Organezen lie­pen gistermiddag mee in de pro­testmars voor behoud van Orga­non in Oss. "Nu heeft niet alleen Organon een gezicht, maar heel Oss", verwelkomde burgemeester Herman Klitsie de bijna driehon­derd demonstranten in het ge­meentehuis na hun tocht door het centrum van de stad. Het is even voor half één als een groepje advocaten het terrein van Organon betreedt. De toga's over de arm. "Die dragen we alleen in de rechtszaal, maar we willen toch laten zien dat we advocaten zijn", stelt Carin Linssen. Ze zijn er niet voor juridisch advies in de overna­mestrijd. "We krijgen regelmatig medewerkers van Organon over de vloer, dus we tonen hier solida­riteit."

Organon- onderzoekster Rinie Bouwman krijgt steun van haar ouders, zus Frédérique en nichtjes. "We komen helemaal uit Doornen­burg", zegt haar vader. "Het is voor een goede zaak." Bouwman houdt nog altijd hoop dat er een oplossing uit de bus komt. "Mis­schien nog wel vóór de rechtszaak van vrijdag."

De centrumondernemers in Oss hebben speciale T- shirts laten ma­ken om Organon in Oss te hou­den. "Uiteraard zijn we solidair, maar het raakt ons ook als er veel ontslagen in Oss vallen", zegt Peter van Lieshout, voorzitter van de Osse centrumondernemers. Burgemeester Klitsie gaat later ook op die relatie in. "Op iedere mede­werker van Organon staat één an­dere arbeidsplaats in Oss. Daarom is het goed dat zovelen zich bij de wandeling hebben aangesloten."

De Rabobank is met zo'n 25 mede­werkers present. Die vinden eigen­lijk dat andere bedrijven het wat la­ten afweten. Mede-organisator van de tocht Hans Jansen is toch zeer tevreden over de opkomst. "Ik ben blij met de mensen die er zijn." De organisatie had van tevo­ren geen inschatting gemaakt van het aantal deelnemers.

Bakker Bart heeft onderweg met salade besmeerd stokbrood voor de demonstranten klaargezet. "Wij kunnen helaas niet meelopen, van­daar dit gebaar." Met tromgerof op tempex dozen en onderweg nog gekochte ratels trekt de tocht door het centrum. Onderweg sluiten zich nog wat mensen aan en haken enkele on­dernemers bij hun winkel weer af. Dapper volbrengt Joan Abrahams de hele wandeling op stelten. Het bord dat hij draagt, spreekt boekde­len: 'Ze krijgen mij niet klein'.


bron:  Het gevoel van Organon | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1820 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!