Het gevoel van Organon

Nieuws

03-03-2011  Merck lanceert eindbod Organon

Merck & Co is bereid om bij dochterbedrijf Organon/MSD in Oss een serviceafdeling met 475 werknemers overeind te houden. Naar verluidt maakt Organon dit 'Plan B' vandaag bekend. De afdeling gaat zich bezighouden met onder meer registratie van geneesmiddelen. Het plan staat los van de sluiting van de R&D-afdeling in Oss en Schaijk met circa 1000 onderzoekers. Sluiting zou, wat het Amerikaanse concern betreft, nog steeds aan de orde zijn.

Volgens bronnen rond Organon is Plan B opgesteld door directeur Joep Pluymen in weerwil van het kort geding dat vrijdag dient. De raad van commissarissen, het personeel en de vakorganisaties willen via de rechter bereiken dat Merck de vastgelopen onderhandelingen hervat over verkoop van onderdelen van Organon en overname van de R&D-afdeling. Waarnemers houden er rekening mee, dat Merck uitsluitend definitief akkoord gaat met het directieplan om een serviceafdeling in de lucht te houden, indien het kort geding van aanstaande vrijdag wordt afgeblazen. Die eis geldt waarschijnlijk ook voor de zitting van de Ondernemingskamer (OK) die op de agenda staat voor 24 maart. Commissarissen, personeel en vakorganisaties wilden een halfjaar geleden via de OK tijd winnen om van Organon te redden wat er te redden valt. De zitting bij de OK werd uitgesteld toen partijen een akkoord bereikten over een periode waarin reddingspogingen zouden worden ondernomen.

Met het mislukken van die pogingen is Plan B naar verluidt een eindbod van Merck. Ook het voorstel van Pantarhei Bioscience in Zeist om met steun van durfinvesteerders de 'women's health'-activiteiten van Organon/MSD over te nemen, zou definitief zijn afgeserveerd door Merck.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Henk Engelenburg
Dit bericht is 1793 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!