Het gevoel van Organon

Nieuws

03-03-2011  Baanbehoud bij Organon

Organon/MSD in Oss verwacht ongeveer 475 van de in totaal 1030 r&d-banen te kunnen behouden. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Organon bevestigt daarmee het nieuws dat eerder vandaag op in het FD en op FD.nl werd gepubliceerd. Peter Kim, hoofd van Merck Research Labs (MRL) heeft inderdaad het groene licht gegeven voor het uitwerken van het zogeheten Plan B. Dat plan houdt de oprichting in van onder meer een afdeling in Oss die zich gaat richten op productontwikkeling voor de opkomende markten van concept tot registratie, het vinden van nieuwe formules voor patentloze geneesmiddelen en het vinden van nieuwe indicaties en toepasingen van bestaande geneesmiddelen. De afdeling bouwt daarmee voort op de bestaande kennis in Oss waar de producten van Organon voor women’s health (anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen) zijn ontwikkeld. De afdeling heeft de beschikking over een orale en een steriele proeffabriek om geneesmiddelen voor te bereiden voor klinische studies en voor de technologische overdracht en commercialisering.

Plan B blijkt naast de ontwikkelingsafdeling ook een groep te omvatten van 15 onderzoekers die activiteiten zal ondersteunen op het gebied van women's health. Medio volgend jaar wordt duidelijkheid gegeven, zo meldt Organon donderdagochtend, over de duurzaamheid van de women's health-activiteiten voor de toekomst en of het mogelijk is deze groep binnen het ontwikkelingscentrum in Oss te behouden. Organon meldt dat de plannen nu nader worden uitgewerkt. De adviesaanvraag over de plannen zal naar verwachting in de week van 14 maart aan de ondernemingsraad worden gestuurd.

Al eerder had Organon/MSD aangekondigd dat circa 95 r&d-banen behouden zouden blijven. Samen met de op te richten ontwikkelingsafdeling met circa 475 werknemers en de productie, wordt voorkomen dat de deuren in Oss definitief sluiten. Overigens wijst Organon er op dat de uitwerking van Plan B los staat van het kort geding dat personeel, commissarissen en vakorganisaties hebben aangespannen tegen het moederbedrijf. Het kort geding dient aanstaande vrijdag. Via de rechter willen partijen Merck & Co dwingen om de vastgelopen onderhandelingen te hervaten met een partij die interesse had voor de r&d-afdeling van Organon en delen van het productportfolio.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Henk Engelenburg
Dit bericht is 1756 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!