Het gevoel van Organon

Nieuws

05-03-2011  Aspen zou ruim 1300 banen overnemen

"Er lag een goed bod, waar alle onderhandelingspar­tijen het over eens waren." Dat stel­de mr. P. Wakkie als eisende advo­caat namens de personeelsgeledin­gen van Organon in het kort ge­ding tegen Merck. "Economische belangen van het bedrijf kunnen dan geen reden zijn voor de raad van bestuur om de deal op het laat­ste moment af te blazen." En al he­lemaal niet, aldus Wakkie, zonder eerst de partijen in Nederland nog de kans te geven over het bod te onderhandelen met de kandidaat koper. Wakkie eiste daarom dat Merck als­nog ingaat op het bod. Of als de rechter daarin niet meegaat, in ie­der geval dat de onderhandelingen over overname worden heropend.

Gaandeweg de zitting werd duide­lijk dat daarmee 500 tot 570 onder­zoeksplaatsen gered zouden zijn en dat Aspen ook nog een zo'n 800 tot 900 productiemedewer­kers op termijn zou overnemen. Verder wilde het 22 geneesmidde­len van Merck meekrijgen.

Mr. A. Leijten verklaarde namens Merck dat het bod van 'Partij X' nog vele open eindjes had voor het Amerikaanse concern. "Het zou ook een omzetverlies van 607 miljoen dollar opleveren voor Merck. Daarmee zou de overname van Organon het moederconcern meer kosten dan sluiting van de onderzoeksafdeling in Oss." Dat was in de ogen van Leijten doorslaggevend voor de raad van bestuur om niet op het bod van Aspen in te gaan. "En het was voor iedereen van begin af aan dui­delijk dat Merck uiteindelijk het laatste woord zou hebben."

Wakkie bestreed de lezing over de omzetverliezen. "Die zijn door Merck kunstmatig verhoogd."


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Anita de Haas en Henk Snijders
Dit bericht is 2045 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!