Het gevoel van Organon

Nieuws

06-08-2010  Ondernemingsraad vraagt alertheid van personeel MSD-Organon

De ondernemingsraad van MSD-Organon vraagt het personeel extra alert te zijn. "Als mensen zien dat apparatuur ingepakt wordt voor verscheping of als werk weggehaald wordt, moet dat gemeld worden bij de ondernemingsraad", stelt Iris van Dinther (vice voorzitter OR). Dat kan volgens hem namelijk duiden op uitvoering van het besluit om de afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D) uit Oss weg te halen.

Van Dinther stelt dat het concern geen enkele activiteit mag ondernemen die de continuïteit van het Osse bedrijf in gevaar brengt. De OR heeft in drie bijeenkomsten de afgelopen dagen het personeel bijgepraat. "Er zijn zeker duizend medewerkers geweest, een kwart van het personeelsbestand en dat in een tijd dat half Nederland op vakantie is."

Volgende week bepaalt de OR met vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken het programma voor het bezoek van minister Maria van der Hoeven aan Oss. "Ze heeft toegezegd met name voor het personeel te komen, dus een ontmoeting met een delegatie van de OR en de raad van commissarissen zal zeker plaatshebben." Volgens Van Dinther komt in ieder geval de oprichting van een Life Science Park ter sprake. "We zullen Van der Hoeven in een gesprek duidelijk maken dat de OR zo'n campus meer ziet als een doekje voor het bloeden." Het Amerikaanse moederconcern wil namelijk 2175 banen in Oss schrappen en de R&D overhevelen naar Amerika. "De OR blijft strijden voor het behoud van een volwaardig farmaceutisch bedrijf in Oss en daar willen we steun voor krijgen van de rijksoverheid."


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1574 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!