Het gevoel van Organon

Nieuws

16-03-2011  MSD zet 'plan B' in de ijskast

De directie van MSD-Organon in Oss en Schaijk heeft alternatieve 'Plan B', waarbij moederbedrijf Merck een deel van het vorig jaar aangekondigde massaontslag terugdraait, in de ijskast gezet. Reden is dat de rechter vrijdag bepaalde dat Merck nadere uitleg moet komen geven over de reden waarom een overname door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Aspen werd afgewezen. Met Plan B wordt onderzocht hoe er bij MSD-Organon, zonder overname door Aspen, toch een ontwikkelafdeling kan blijven bestaan. Volgens de directie zouden hiermee 475 van de 1030 onderzoeksbanen gered kunnen worden. Tegenstanders spreken van hooguit 380 behouden banen omdat 95 functies in de ontwikkelafdeling sowieso al zouden blijven bestaan.

Binnenkort praat Merck met de Raad van Commissarissen, ondernemingsraad en vakbonden over de reden waarom de gedeeltelijke overname van MSD-Organon is afgewezen. Er bestaat een kans dat er daarna alsnog aanleiding is om met Aspen verder te praten. Dit is de nadrukkelijke wens van de Raad van Commissarissen, OR en vakbonden. Toch benadrukte de rechter vorige week dat die uiteindelijke beslissing wordt genomen door moederbedrijf Merck.

Deze week viel er bij 230 productiemedewerkers van MSD-Organon al een ontslagbrief op de deurmat. De ontslagen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie in de productieafdeling van het bedrijf, die buiten de eventuele gedeeltelijke overname viel. De ondernemingsraad heeft een positief advies over deze ontslagen gegeven. Omdat er op deze afdeling nog veel vacatures bestaan waarop de betreffende mensen kunnen solliciteren, zal het aantal mensen dat echt werkloos wordt naar verwachting op 175 uitkomen. De 230 huidige functies vervallen tussen juni en november dit jaar. Volgend jaar verdwijnen er ook nog eens 200 banen in de grondstoffenproductie bij MSD/Organon. Ook deze waren al aangekondigd.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Raoul Cartens
Dit bericht is 1605 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!