Het gevoel van Organon

Nieuws

23-03-2011  OR Organon ziet af van rechtszaak tegen reorganisatie

De ondernemingsraad van MSD/Organon ziet af van een rechtszaak tegen het moederbedrijf Merck, die donderdagmiddag in Amsterdam zou dienen. De ondernemingsraad eiste daarin dat er samen met Merck werd gekeken naar alternatieven voor de 2175 ontslagen die 8 juli vorig jaar werden aangekondigd. Nog deze week is overleg tussen Merck, Raad van Commissarissen, de OR en vakbonden over de reden waarom het moederbedrijf niet akkoord is gegaan met de gedeeltelijke verkoop van MSD/Organon. De ondernemingsraad denkt dat daarbij ook wordt gekeken naar andere oplossingen en vindt een gang naar de rechter dus niet meer nodig.

De Nederlandse directie van MSD is blij met het besluit van de ondernemingsraad. Het is volgens hen een goede basis voor een goed en constructief overleg met de OR over de toekomst van het bedrijf in Oss en Schaijk.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Raoul Cartens
Dit bericht is 1680 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!