Het gevoel van Organon

Nieuws

31-03-2011  'Merck moet bod op Organon aanvaarden'

Merck, de eigenaar van MSD-Organon uit Oss, moet het overnamebod dat een onbekende partij heeft uitgebracht op het farmabedrijf 'aanvaarden dan wel daarover verder onderhandelen'. Die conclusie trekt de Advisory Body, bestaande uit vertegenwoordigers van de Ondernemingsraad, de Vakbonden en de Raad van Commissarissen van Organon, na bestudering van de financiële stukken over de overname.

Op 11 maart besloot de rechter dat Merck aan deze Advisory Body inzichtelijk moest maken waarom het de onderhandelingen met de zogenoemde 'partij X' staakte. Het farmacieconcern gaf aan dat acceptatie van het bod een verliespost van ruim $ 700 mln zou opleveren, tegen een verlies van circa $ 150 mln als Organon zou worden gesloten. Volgens het adviesorgaan klopt die conclusie van Merck echter niet. Een overname door partij X zou juist veel gunstiger uitpakken dan sluiting. Op basis daarvan wordt Merck nu gevraagd het bod alsnog te aanvaarden. Als Merck dat niet doet, moet het bedrijf op zijn minst met een alternatief plan komen dat ten opzichte van het overnamebod voorziet in een gelijk behoud van activiteiten en werkgelegenheid.

Merck en MSD-Organon hebben aangegeven het advies van het adviesorgaan grondig te gaan bestuderen en dan met een beslissing te komen.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1702 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!