Het gevoel van Organon

Nieuws

01-04-2011  'Merck moet weer aan tafel'

Het Amerikaanse farmaconcern Merck moet de onderhandelingen hervatten over verkoop van onderdelen van het Nederlandse dochterbedrijf MSD-Organon. Personeel en commissarissen van Organon en de vakorganisaties stellen dit in een gisteren gepubliceerd advies aan het Amerikaanse moederbedrijf. Hun conclusie luidt dat Merck vorige maand ten onrechte heeft aangevoerd dat de voorgenomen verkoop van onder meer de 1100 man tellende onderzoeksafdeling aan een niet nader bekendgemaakte Partij X, een kostenpost van € 700 mln zal inhouden. 'Volgens onze berekeningen houdt Merck een positief bedrag over aan verkoop', stelt Paul Brons, voorzitter van de raad van commissarissen van Organon.

De adviesraad met vertegenwoordigers van personeel, commissarissen en vakbonden komt tot deze conclusie op basis van berekeningen en argumenten die Merck een week geleden heeft overlegd. De openheid van zaken werd gegeven op last van de voorzieningenrechter in Amsterdam. Die vonniste dat Merck de adviesraad in kennis had moeten stellen van de argumenten waarom de verkooponderhandelingen met Partij X waren afgebroken. Merck en de directie van MSD-Organon verklaren in een persbericht dat ze het advies grondig zullen bestuderen. Ze benadrukken daarbij dat de rechter in het vonnis van het kort geding van 4 maart heeft aangegeven dat het uiteindelijk aan Merck en MSD-Organon is om een beslissing te nemen.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Henk Engelenburg
Dit bericht is 1780 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!