Het gevoel van Organon

Nieuws

05-04-2011  MSD-Organon definitief niet verkocht

Merck heeft besloten farmaceut MSD-Organon in Oss definitief niet te verkopen. Het Amerikaanse moederbedrijf ziet geen reden om de onderhandelingen over een overname weer op te pakken. Dat blijkt uit een persbericht dat Merck dinsdag heeft uitgegeven. Eind maart gaven personeel en commissarissen van MSD-Organon en de vakorganisaties het advies om de onderhandelingen over verkoop te hervatten. Merck legt dit advies nu naast zich neer, na 'het advies in zijn geheel grondig bestudeerd te hebben.'

Eerder kondigde Merck al aan MSD-Organon niet te verkopen, ondanks een overnamebod van een niet nader bekendgemaakte 'Partij X'. De overname zou volgens Merck een kostenpost van $ 706 mln inhouden. Een sluiting zou volgens diezelfde schatting $ 150 mln kosten. Het sluiten van het laboratorium in Oss zou hiermee voordeliger uitpakken voor Merck dan de verkoop.

Personeel en commissarissen van MSD-Organon en de vakorganisaties stelden echter dat Merck een positief bedrag zou overhouden aan een overname. De voorzieningenrechter in Amsterdam dwong Merck daarom vorige maand om eerst inzicht te geven in het overnamebod van Partij X aan de raad van commissarissen, de ondernemingsraad en de vakbonden van MSD-Organon. De eis dat Merck het bod van Partij X zou accepteren of opnieuw aan de onderhandelingstafel zou gaan werd door de rechter echter niet gehonoreerd. Na de gedwongen inzage van het bod publiceerden personeel en commissarissen van Organon en de vakorganisaties een adviesrapport. Merck legt dit advies nu dus naast zich neer en besluit voor de tweede keer MSD-Organon niet te verkopen.

Volgens Merck loopt de ontwikkeling van het zogeheten 'Plan B' geen gevaar. Dat plan houdt de oprichting in van onder meer een afdeling in Oss die zich gaat richten op productontwikkeling voor de opkomende markten van concept tot registratie, het vinden van nieuwe formules voor patentloze geneesmiddelen en het vinden van nieuwe indicaties en toepassingen van bestaande geneesmiddelen.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1688 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!