Het gevoel van Organon

Nieuws

07-04-2011  MSD-Organon gaat aan de slag met 'plan B'

Nu de overname van MSD-Organon definitief van de baan is, zijn alle ogen gericht op een alternatief voor de eerder aangekondigde reorganisatie. Dit 'plan B' moet honderden onderzoeksbanen in Oss behouden. De directie van MSD-Organon heeft het plan donderdag voorgelegd aan de ondernemingsraad (or), die hierover binnen een maand advies moet uitbrengen. Sinds juli vorig jaar weten medewerkers van het farmaceutische bedrijf in Oss dat er een grootscheepse reorganisatie aan zit te komen. Toen werd aangekondigd dat het Amerikaanse moederconcern Merck het bedrijf wereldwijd wil herstructureren. Hierdoor kwamen duizend banen op de research- en developmentafdeling in Oss op de tocht te staan.

Het plan B, dat eerder al grotendeels naar buiten is gebracht, brengt dit baanverlies terug naar ruim vijfhonderd. Net als bij de reorganisatieplannen van Merck verdwijnt de research- en development-afdeling uit Oss, maar daar komt in het alternatieve plan een 'development center' voor terug dat zich gaat richten op het ontwikkelen van medicijnen.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: ANP
Dit bericht is 1668 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!