Het gevoel van Organon

Nieuws

07-04-2011  Pluymen: 'Blij met strategische keuze'

Joep Pluymen, directievoorzitter N.V. Organon en Organon BioSciences Nederland B.V., is tevreden met de adviesaanvraag voor Plan B. Wel noemt hij het vervelend dat er 547 R&D banen verdwijnen. "Met Plan B zullen we een substantieel deel van de R&D-kennis en -werkgelegenheid in Oss kunnen behouden en zetten we een duidelijke koers uit voor de toekomst. Maar tegelijkertijd zal dit betekenen dat we helaas toch nog steeds afscheid zullen moeten nemen van een groot aantal R&D-collega's die vaak al jaren bij ons bedrijf werkzaam zijn en veel hebben betekend voor het bedrijf. Dat is en blijft heel moeilijk", aldus Pluymen.

Hij vervolgt: "Het afgelopen jaar was zeer turbulent en heeft veel van onze mensen gevergd, in de hele organisatie. We hopen met deze adviesaanvraag een duurzame herstart te maken met innovatieve farma bij MSD-Organon. Ik ben erg blij dat Merck's nieuwe strategische keuze om een Development Center voor opkomende markten op te zetten zo goed past bij de bestaande expertise in Oss. Dit maakte het mogelijk om een intern alternatief voor volledige sluiting van R&D te ontwikkelen."


bron:  Kliknieuws | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 1727 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!