Het gevoel van Organon

Nieuws

08-04-2011  Life Sciences Park bij Organon in Oss wordt een moeilijke klus

Nu de gehele on­derzoeksafdeling van MSD-Orga­non in Oss dicht gaat, is het de vraag of het beoogde Life Sciences Park nog wel levensvatbaar is. Op zeer korte termijn komt de Task­force, die het campus-idee vorm moet geven, bij elkaar om te bekij­ken welke nieuwe stappen moeten worden genomen. Dat zei minister Maxime Verhagen woensdag in het overleg met de Tweede Kamer over de situatie in Oss. In zijn ogen heeft een Life Sciences Park alleen toekomst als er naast een ontwikkelcentrum ook onderzoeksbanen, de kennis­banen, in Oss behouden blijven. "De aanwezigheid van een kennis­drager is namelijk conditio sine qua non om het op te zetten Life Sciences Park succesvol te maken", aldus de minister. Hij betwijfelde of het Plan B van MSD voldoende basis is. Maar hij heeft de deur voor dit alternatief nog niet dicht­gegooid.

De campus in Oss moet aan aller­lei startende ondernemingen een plek bieden om gericht onderzoek te verrichten op farmaceutisch en aanverwante gebieden. Er hebben zich de afgelopen maanden tiental­len onderzoekers gemeld met veel­belovende ideeën, communiceerde de Taskforce in december 2010 al. Het onderzoek naar de haalbaar­heid van de campus werd vervol­gens op een lager pitje gezet in af­wachting van de ontwikkelingen bij Organon. Gehoopt werd dat het onderzoek ( research) voor de stad behouden zou blijven.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1863 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!