Het gevoel van Organon

Nieuws

29-04-2011  Alle fatsoensnormen voorbij

Merck, dat buiten de Verenigde Staten en Canada de naam MSD gebruikt, heeft de winst in het derde kwartaal verdrievoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het bedrijf profiteerde van de sterke vraag naar medicijnen tegen diabetes, astma en reuma. Zo bleek uit de vrijdag gepresenteerde resultaten. En dat staat in schril contrast tot het massaontslag in Oss waar rond de 1000 mensen ontslagen worden omdat er nog meer winst gemaakt moet worden. Merck is moederconcern van MSD Organon in Oss. Waar dus vele mensen hun baan verliezen.

"For the Record":Het Amerikaanse bedrijf haalde een nettowinst van ruim 1 miljard dollar (670 miljoen euro). Een jaar eerder was de winst 299 miljoen dollar. De omzet steeg met 200 miljoen dollar naar 11,6 miljard. Merck / MSD verwacht dat de omzet dit jaar met 1 tot 5 procent zal stijgen ten opzichte van 2010. De farmaceutische fabriek in Oss is al vele jaren verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Blockbusters voor de farmacie waardoor deze monsterwinsten kunnen worden gemaakt en waar Merck desondanks 1000 mensen op straat zet om nog meer winst te kunnen maken.


bron:  Medicalfacts | Auteur: Janine Budding
Dit bericht is 1884 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!