Het gevoel van Organon

Nieuws

12-05-2011  OR MSD-Organon akkoord met 'reorganisatieplan B'

De ondernemingsraad van MSD-Organon gaat onder een aantal voorwaarden akkoord met 'reorganisatieplan B'. De Raad van Commissarissen steunt het OR-advies. Dat is donderdag bekendgemaakt. Het reorganisatieplan gaat ervan uit dat ruim vijfhonderd mensen hun baan verliezen. In eerdere reorganisatieplannen van moederbedrijf Merck zouden 1030 onderzoekers worden ontslagen.

Plan B gaat ook uit van een nieuw te realiseren ontwikkelcentrum op een nieuw Life Sciences Park in Oss. Het centrum gaat medicijnen ontwikkelen. Dat moet kleinere farmaceutische bedrijven aantrekken die zich gaan vestigen op het nieuwe Life Sciences Park. Op het moment wordt onderzocht of zo'n park wel mogelijk is. De OR eist dat er voldoende projecten gegarandeerd worden voor het ontwikkelcentrum, zodat het ook op de lange termijn genoeg werk biedt. Ook wil de OR dat dure machines die nu bij MSD-Organon staan, meeverhuizen naar het Life Sciences Park en gedeeld worden met andere bedrijven.

Medewerkers van MSD-Organon wandelden donderdagmiddag voor het laatst door Oss. Sinds augustus vorig jaar loopt een groep mensen eerst dagelijks en nu wekelijks door de stad. Op die manier wilden ze protesteren tegen de voorgenomen reorganisatie van moederbedrijf Merck. Ook wilden ze door de wandelingen de medewerkers van MSD een gezicht geven. Meestal liepen er zo'n acht medewerkers door Oss. Maar enkele keren was dit veel meer. Op 16 februari, toen duidelijk werd dat een overname door een ander farmaceutisch concern er niet in zat, liepen er honderden werknemers mee. Een andere grote wandeling was die van 1 maart. Toen liepen er veel Osse ondernemers en inwoners van de stad mee.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Mathijs Pennings
Dit bericht is 1742 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!