Het gevoel van Organon

Nieuws

12-05-2011  Personeel Organon is akkoord met 'Plan B'

De ondernemingsraad heeft gisteren ingestemd met het directieplan voor het omvormen van Organon tot een centrum voor het door-ontwikkelen van medicijnen voor opkomende markten, het zogenoemde 'Plan B'. Dit stelt Iris van Dinther, secretaris van de or. 'Het is een principe-akkoord op voorwaarde dat de directie zich maximaal inspant voor een "life sciences"-park nabij de vestiging in Oss' zegt Van Dinther. 'Dan kunnen r&d-banen die bij ons verloren gaan, daar worden gecreëerd. Pas dan zal Plan B gelijkwaardig zijn aan verkoop van Organon aan "Partij X". De directie heeft laten weten aan die voorwaarde te zullen voldoen'.

De ondernemingsraad verzette zich lange tijd tegen Plan B en stapte zelfs naar de rechter om de verkoop van Organon aan, naar verluidt, het Zuid-Afrikaanse farmabedrijf Aspen te bewerkstelligen. Die verkoop was door de top van Organon-moeder Merck tegengehouden. Personeel en commissarissen concludeerden op basis van de stukken die beschikbaar kwamen tijdens de rechtszaak dat verkoop aan deze Partij X achteraf gezien wel mogelijk was, maar dat daarop blijven inzetten geen zin had. De or legde daarop het hoofd in de schoot en besloot advies uit te brengen over Plan B.

Volgens Plan B gaan 400 r&d-banen naar het ontwikkelingscentrum en 100 naar de productie. 500 r&d-banen blijven binnen Organon en 500 gaan er verloren. Plan B komt in de plaats van het plan van Merck om de hele r&d-afdeling met 2000 banen te saneren.


bron:  Financieel Dagblad | Auteur: Henk Engelenburg
Dit bericht is 1749 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!