Het gevoel van Organon

Nieuws

04-06-2011  'Made in Oss', recht uit het hart

Burgemeester Herman Klit­sie is de eerste die woensdag 9 juni officieel het eerste, bijna 200 pagi­na's tellende exemplaar krijgt uit­gereikt van 'Made in Oss, verhalen van achter de blauwe wand'. Daar­in vertellen (oud-)medewerkers met uiteenlopende functies op anekdotische wijze hoe zij Orga­non beleefd hebben. Publiek kan vanaf vandaag (zaterdag) bij boekhandel De­rijks op het boek intekenen.

'Made in Oss' is in recordtijd recht uit het hart tot stand gekomen. De redactie geeft als verklaring voor de uitgave dat de prikkel om een boek uit te geven, is ingegeven door "het besef dat we in Oss voor een mooi bedrijf werkten waar in­novatieve medicijnen werden ge­maakt". Dat besef ontstond in juli 2010 ten volle toen 'verbazing en boosheid' het personeel overvie­len bij de aankondiging dat MSD velen zou gaan ontslaan.

De redactie bestaat uit Gé Ruigt, Hester Kramer, Els van Doornma­len, Sylvia Peeze-Binkhorst en Ni­cole van Straten. Aan hun oproep om verhalen of foto's in te sturen gaven velen gehoor. Hun collega's hebben geholpen bij de layout, bij het zoeken van foto's of op andere fronten. De redactieleden staan persoonlijk garant voor de druk­kosten en gaan daarmee een risico aan. Ze hebben op basis van het ge­leverde materiaal een indeling met negen hoofdstukken gemaakt. "Uit de verhalen komt naar voren, dat we samen heel prettig hebben gewerkt en behoorlijk succesvol waren." De verhalen zijn moment­opnames, vaak van hilarische aard. Van een bezoek van 'Harriefat' tot aan de verrijzenis van een kikker. De redactie houdt een website in de lucht waar nieuwe verhalen en foto’s van personeel welkom blij­ven. De site heet: memorylaneor­ganon.net

Vanaf vandaag - zaterdag 4 juni­ - kan bij boekhandel Derijks in Oss al worden ingetekend op 'Made in Oss, verhalen van achter de blau­we wand' (ISBN-nummer 978-90-817006-1-0). De prijs bedraagt 15 euro.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Verhagen
Dit bericht is 2752 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!