Het gevoel van Organon

Nieuws

09-06-2011  Kippenhok MSD als cadeau De Wellen

De volières in de binnentuin van afdeling Hofstaete van zorg­centrum De Wellen in Oss krijgen volgende week gezelschap van een kippenhok. Bewoners kunnen dan genieten van zowel vogels en hun jongen als van de nieuwe kippen. Er komen vijf Japanse chabo's naar De Wellen, én een haan. "Ons is verzekerd dat die haan de bewoners niet uit hun slaap houdt. Hij zou alleen maar rustig kraaien", zegt Lenie van der Leest, projectmedewerker welzijn.

De uitbreiding van het dierenbe­stand is mogelijk dankzij MSD dat allerlei projecten bekostigt en uit­voert in het kader van actie 'Han­den uit de mouwen'. Vijf MSD-medewerkers bouwen het kippenhok dinsdag op. John Hun­ting, vrijwilliger bij De Wellen, is degene geweest die het idee van het kippenhok opperde. "Hij heeft meegeholpen met het pimpen van het bruin café dat niet mee goed gebruikt werd. Van het Oranje­fonds hadden we in het kader van de actie NL Doet 500 euro gekre­gen, en daarmee zijn we aan de slag gegaan." Bij die actie viel dus het woord kippenhok, dat zo ge­wenst zou zijn. "Waar je ook bent, als je iets ziet dat beweegt trekt dat je aandacht. Dat is bij dementeren­de ouderen ook zo. Het kippen­hok moet een hoog knuffelgehalte krijgen", aldus Van der Leest. „"De chabo's zijn heel tam, die kunnen vrij rondlopen in de binnentuin. Mensen kunnen er echt plezier aan hebben." Het kippenhok met doorzichtige buitenren wordt zó tegen een glaswand geplaatst, dat het pluimvee ook bij slechter weer van binnenuit te zien is.

Dat De Wellen-bewoners vanaf dinsdag met de kippen op stok kunnen, is mede te danken aan Vi­vaan en Bedrijf & Samenleving, de stichting die met haar landelijk kennisnetwerk borg staat voor so­ciaal verantwoord ondernemen. En via die lijnen is MSD met zijn 'Handen uit de mouwen' in beeld gekomen. Van der Leest is er druk mee en bewaakt het project met uiterste precisie. "Het kippenhok komt als bouwpakket. Zodra het gereed is en de kippen met haan er zijn, zorgen John Hunting en Mari Bunthof als vrijwilligers voor de verzorging en het onderhoud. dat doen ze graag."

'Handen uit de mouwen' heeft nog meer voor De Wellen in pet­to: op 20 juni gaan 30 MSD-vrijwil­ligers met 30 bewoners en enkele verzorgers een dag op bootreis. Die dag vertrekken er drie bussen naar Engelen waar de boot gereed­ligt. Van 12.00 tot 14.00 uur wordt er gevaren op de Maas en krijgen de reizigers een lunch aangebo­den. Een derde project staat voor 16 december op het programma: dan trakteert MSD de bewoners op cultuur in de Groene Engel.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Verhagen
Dit bericht is 2280 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!