Het gevoel van Organon

Nieuws

28-06-2011  Oss wacht toestroom van werklozen

Ondanks dat het aantal werk­lozen in mei is gedaald, verkeert de stad Oss nog altijd in de top van de Brabantse gemeenten met het hoogste percentage werklozen. Momenteel is het cijfer voor Oss 7,2. Alleen Helmond heeft nog een hoger werkloosheidspercentage: 8,7.De werkloosheidspercentages van andere steden zijn: Eindhoven 6,7; Bergen op Zoom 6,9; Breda 6,4; Valkenswaard 6,4; Tilburg 5,9; Den Bosch 5,8 en Uden 5,5.

En dan wacht Oss nog nog een grote klap als per 1 juli een groot aantal mensen bij MSD/Organon op straat komt te staan. Nu wonen wel niet alle circa 500 ontslagen medewerkers in Oss, maar een deel daarvan wel en nog niet ieder­een heeft een andere baan of zicht daarop. Wel krijgen alle mensen waarvan de functie vervalt begelei­ding bij het vinden van ander werk.

Dat Oss al in de top van de Bra­bantse werkloosheid staat komt omdat in de grotere gemeenten re­latief veel lager opgeleiden wonen ten opzichte van de kleinere ge­meenten. En deze groep komt in tijden van minder werk als eerste aan bod voor ontslag. Ook is het voor deze groep moeilijker een an­dere baan te vinden en blijft ze ge­middeld langer werkloos. In de regio Maasland is de situatie beter, de percentages van de ge­meenten zitten onder het Bra­bants gemiddelde (4,9). Bernheze noteert een werkloosheidspercen­tage van 3,3; Landerd van 3,1 en Maasdonk 3,5. Dat betekent dat er in Bernheze 455 werklozen zijn, in Landerd 218 en in Maasdonk 185. In vergelijking met een jaar gele­den is dit in alle gemeente een af­name, in Bernheze zelfs met zes­tien procent.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1714 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!