Het gevoel van Organon

Nieuws

01-07-2011  Groen licht voor Life Sciences Park OssDe Taskforce Life Sciences Park heeft vandaag groen licht gegeven voor het realiseren van een Sciencepark in Oss. De betrokken partijen hebben in een intentieverklaring vastgelegd de start van het Life Sciences Park te zullen ondersteunen. Met de overeenkomst tussen vertegenwoordigers van MSD, de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, het Ministerie van EL&I en het Ministerie van VWS komt de realisatie van een Life Sciences Park een stap dichterbij. De Taskforce streeft naar een start van het Life Sciences Park op 1 januari 2012.

Het positieve advies van de Taskforce is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Voorzitter van de Taskforce, Hans Kortlever, geeft aan blij te zijn dat met deze stap, omdat behoud van kennis en banen in het verschiet ligt. "Na intensief overleg zijn de leden van de Taskforce er van overtuigd dat een Life Sciences Park in Oss alle kans van slagen heeft", aldus Kortlever. "Ik ben verheugd dat alle betrokken partijen het advies ondersteunen met concrete bijdragen, zowel materieel als financieel."

Een belangrijk onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is het resultaat van twee oproepen voor voorstellen ter behoud van kennis en banen voor Oss. In totaal zijn er 89 business plannen binnengekomen van ondernemers en onderzoekers die aan de slag willen op het Life Sciences Park. Een onafhankelijke adviescommissie (onder leiding van Prof. Breimer) heeft alle voostellen geëvalueerd en de Taskforce positief geadviseerd over de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss. Ook de commissie van Wijzen, die de provincie Noord-Brabant en het ministerie van EL&I adviseert, is positief over de kansen van een Life Sciences Park in Oss.

Met de intentieverklaring van de leden van de Taskforce komt een Life Sciences Park in Oss een stap dichterbij. In het park kunnen startende en bestaande ondernemers toegang krijgen tot unieke faciliteiten. Het park wordt een ecosysteem waar onder andere gebouwen met verschillende laboratoriumruimten en state-of-the-art onderzoeksapparatuur, zoals chemische, biologische en analytische laboratoria en een ultra high-throughput screening faciliteit beschikbaar komen. Hierdoor wordt kennis in Nederland behouden en gevaloriseerd, en wordt werkgelegenheid in Oss en omgeving gecreëerd.


bron:  Nieuwsbericht | Auteur: Provincie Noord Brabant
Dit bericht is 1686 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!