Het gevoel van Organon

Nieuws

30-07-2011  Nog meer banen weg bij Merck

De Amerikaan­se farmaceut Merck, het moederbe­drijf van MSD-Organon, gaat op­nieuw een groot aantal banen schrappen om extra kosten te be­sparen. Het bedrijf wil de activitei­ten verder stroomlijnen na de du­re overname van 41 miljard dollar in 2009 van rivaal Sche­ring-Plough (SP). Op dat moment ging ook Organon in Oss, dat in 2007 door SP was gekocht, over naar Merck. Tegen het einde van 2015 moet 12 tot 13 procent van de werkgelegenheid geschrapt zijn. Exacte cijfers over het banenverlies werden gisteren niet bekendge­maakt, maar Merck telde aan het einde van juni wereldwijd 91.000 werknemers. De ingreep moet een besparing opleveren van 2,5 tot 2,9 miljard euro per jaar.

Of deze extra banenreductie conse­quenties zal hebben voor Organon in Oss is niet bekend. Merck maak­te immers ook bekend extra te in­vesteren in opkomende markten en juist voor die markten gaat het nieuwe Development Center in Oss medicijnen ontwikkelen. De productie in Oss is na een eerste banenreductie weer uitgebreid om­dat er meer werk van Merck naar Oss is gekomen.

Merck maakte gisteren verder be­kend dat de nettowinst in het tweede kwartaal is gestegen tot ruim 1,28 miljard euro vergeleken met 479 miljoen euro een jaar eer­der. De omzet steeg met 7 procent tot 7,77 miljard euro.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 2647 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!