Het gevoel van Organon

Nieuws

08-08-2011  Oud-werknemers Organon zijn nu zelfstandig ondernemer

Veel oud-werknemers van Organon zijn nu zelfstandig ondernemer. 500 medewerkers van MSD (het voormalige Organon) stopten eind juni met hun baan. Een deel hiervan zal op nieuwe Life Sciences Park terugkeren als eigen baas. Volgens Jan Pelle van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de partij achter de oprichting van het Life Sciences Park, zijn echter niet alle bedrijfsplannen levensvatbaar. 90 bedrijfsplannen zijn ingediend na een oproep, maar hiervan zijn er maar 10 enigszins levensvatbaar. Voor drie tot vier bedrijfsplannen geldt dat deze al concreet zijn.

Volgens Pelle kan per bedrijfje werk geboden worden aan vijf tot zeven mensen. Voor andere initiatieven voor het Life Sciences Park geldt dat zij op eigen kracht een plaatsje op het park kunnen verwerven. Daarnaast blijft MSD nog aanwezig in Oss met een centrum dat medicijnen gaat ontwikkelen voor opkomende markten. Dit biedt een baan aan 500 mensen.


bron:  Prof News | Auteur: Van een correspondent
Dit bericht is 2450 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!