Het gevoel van Organon

Nieuws

18-09-2011  Verhalen over varkens van vroeger in museum Jan Cunen

Ben Jubbega (77) raakt letterlijk niet uitgepraat over zijn verleden bij de Varkens Aankoop Kombinatie (VAKO). Hij zorgde ervoor dat de Osse slachterijen nooit om verse varkens verlegen zaten, zo vertelde hij zondagmiddag op uitnodiging van museum Jan Cunen. In het kader van de historische expositie 'Van vee tot MSD' zoekt het museum naar verhalen van (ex-)medewerkers van de Osse industrie. "Het verzamelen van mondelinge geschiedenis past mooi bij onze tentoonstelling", zegt educatiemedewerkster Janneke Gilsing. "We hebben foto's en objecten, maar mensen die er vroeger werkten zijn er op een gegeven moment niet meer. Daarom leggen we hun verhalen vast op beeld."

Het vastleggen van de verhalen gebeurt samen met Buurtbank Brabant. De filmpjes verschijnen op hun website, en wellicht ook op die van Jan Cunen. Tot aan 13 november is er om de twee weken aandacht voor een andere sector: farmacie, transport, verpakking en alle industrie. Aanmelden om mee te praten kan bij het museum.


bron:  Brabans Dagblad | Auteur: Van een verslaggever
Dit bericht is 1680 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!