Het gevoel van Organon

Nieuws

06-10-2011  Partij voor de Dieren bezorgd om testapen MSD

De Partij voor de Dieren wil dat 80 apen die als proefdier zijn gebruikt door MSD-Organon overgedragen worden aan Stichting AAP. De partij heeft daarop aangedrongen bij het provinciebestuur. Ook heeft Tweede-Kamerlid Esther Ouwehand hierover vragen gesteld aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ouwehand wil dat de bewindsvrouw ervoor zorgt dat de apen in opvangcentra terechtkomen waar ze de rest van hun leven kunnen slijten.

Bij de vestigingen van MSD Organon in Oss en Schaijk werd jarenlang gebruik gemaakt van ongeveer tachtig apen. Ze werden in gesloten onderzoeksafdelingen getest als proefdier. In een reactie laat MSD-Organon weten dat er nog na wordt gedacht over de toekomst van de apen. Veel andere dieren waar MSD tests op uitvoerde zijn zoveel mogelijk herplaatst bij particulieren. Het gaat vooral om honden, konijnen en cavia's, zo laat een woordvoerder van MSD-Organon weten.

De PvdD wil dat minister Schippers er alles aan doet om te voorkomen dat de apen worden afgemaakt. Ook zouden de dieren niet naar andere laboratoria mogen om daar als proefdier te dienen, zo vindt de Partij voor de Dieren.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Hans Janssen
Dit bericht is 2229 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!