Het gevoel van Organon

Nieuws

18-08-2010  Onderzoek naar omkoping bij Merck & Co

Merck & Co, Inc is onder beleggers een onderzoek over mogelijke buitenlandse omkoping gestart. Dit onderzoek is namens de huidige lange termijn beleggers in Merck & Co, Inc. Investeerders moeten contact opnemen met de Stichting Aandeelhouders op mail@shareholdersfoundation.com

Merck & Co Inc, gevestigd in Whitehouse Station, New Jersey, is een wereldwijd bedrijf uit de gezondheidszorg die de gezondheid oplossingen levert door middel van haar geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, en consumenten-en dierlijke producten, die hem verkoopt direct en via joint ventures.

Volgens het onderzoek van een advocatenkantoor dat het het onderzoek namens de huidige lange termijn beleggers in Merck & Co uitvoert, richt zich op mogelijke overtredingen van de Amerikaanse Foreign Corrupt Practices Act ("FCPA"), die bedrijven verbiedt tot het maken van ongepaste betalingen aan buitenlandse ambtenaren met het oog op het verkrijgen of behouden van het bedrijfsleven. Met name de anti-omkoping bepalingen van de FCPA verbieden het opzettelijk gebruik van de e-mails of elke andere instrument van interstatelijke handel ter bevordering van iedere aanbieding, betaling, belofte te betalen aan een buitenlandse ambtenaar om zijn of invloed in zijn officiële hoedanigheid om oneigenlijk voordeel te behalen om te helpen bij het verkrijgen of behouden van een handelspositie met of voor, of aansturen van Business tot een persoon.

Merck & Co, Inc meldde in 2006 een totale omzet van $ 22.636 miljard, in 2007 $ 24.1977 miljard, in 2008 $ 23.8503 miljard en in 2009 $ 27.4283 miljard. De netto winst steeg tijdens dezelfde periode van $ 4.4338 miljard in 2006 tot $ 12.9013 miljard in 2009.

Bijna een dozijn bedrijven hebben al een schikking gemaakt vanwege buitenlandse omkoping met officieren van justitie in een reeks van zaken die in 2002 begonnen. Merck & Co heeft onlangs bekendgemaakt dat het brieven heeft ontvangen van het DOJ en de SEC met het verzoek om informatie over activiteiten in een aantal landen te geven met verwijzing naar de Foreign Corrupt Practices Act te zoeken. Merck & Co heeft aangegeven te willen werken en te willen voldoen aan de verzoeken van de overheidsinstellingen.

De aandelen van Merck & Co, Inc worden momenteel verhandeld voor $ 35,54 dollar per aandeel, een daling ten opzichte van de hoogste waarde van de afgelopen 52 weken, $ 41,56 dollar per aandeel. In 2008 en 2007 waren de aandelen nog $ 60

De aandeelhouders Foundation, Inc is een investeerder advocaten groep. Zij doen onderzoek met betrekking tot aandeelhouder kwesties en investeerders met betrekking tot effecten handel, schikkingen, vonnissen en andere juridisch gerelateerd nieuws op de beurs/ financiële markt.

De Aandeelhouders Foundation, Inc heeft contact met een groot aantal aandeelhouders. Zij geloven dat ze samen door de belangen van veel beleggers te combineren en gebruik maken van de grootte van hun belang als tegenwicht tegen de reusachtige bedrijven kunnen optreden. Zij bieden hulp, ondersteuning en hulp voor elke aandeelhouder. Zij helpen investeerders om antwoorden te vinden op hun vragen en rechtvaardige oplossingen voor hun problemen. De aandeelhouders Foundation, Inc is niet geen advocatenkantoor. De informatie wordt verstrekt als een openbare dienst. Het is niet bedoeld als juridisch advies en moet niet worden ingeroepen


bron:  PRlog | Auteur: Shareholders Foundation, Inc
Dit bericht is 1611 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!