Het gevoel van Organon

Nieuws

29-11-2011  'School moet op LSP Oss'

De middelbare laboratorium­school van ROC de Leijgraaf moet gehuisvest worden op het toekom­stige Life Sciences Park (LSP) in Oss. Dat vindt de Partij van de Ar­beid, die daarom met een motie komt waarin het college de op­dracht krijgt goede en betaalbare huisvesting op het park te regelen. Het ROC is bijzonder blij met het initiatief van de PvdA, laat Peer van Summeren, voorzitter van het college van bestuur van de Leij­graaf, desgevraagd weten. "Gezien onze opzet om praktijk en leren te verbinden, is het Life Sciences Park een ideale locatie. Zeker ge­zien de faciliteiten daar en de inno­verende bedrijven die zich op het park willen vestigen." De PvdA vindt in elk geval de VVD aan haar zijde, heeft Gé Wa­gemakers, fractieleider van de libe­ralen, vorige week al aan het Bra­bants Dagblad laten weten. PvdA-fractievoorzitter Patrice van Geffen rekent op de steun van meer partijen: "Toen we dit voor ons belangrijke punt in de beslo­ten vergadering over het Life Scien­ces Park hebben aangekaart, waren er verschillende fracties die lieten weten dit een sympathiek idee te vinden."

De laboratorium-opleiding van het ROC zit nu in een pand van MSD aan de Sweelinckstraat. Door­dat MSD daar vertrekt, moet ook de labschool op zoek naar een an­dere locatie. Oss is van plan 4,6 miljoen euro in de start van het LSP te stoppen. De PvdA vindt het daarom gerechtvaardigd een goede plek voor de school op het park te verlangen. "Dat zou natuur­lijk heel goed zijn met het oog op doorgaande leerlijnen. En er staan genoeg gebouwen", zegt Van Gef­fen.

De gemeenteraad van Oss verga­dert donderdag vanaf 19.30 uur over de investeringen in het LSP.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Dan Wildeman
Dit bericht is 3524 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!