Het gevoel van Organon

Nieuws

13-08-2010  Doorstart: Organon blijft mogelijk overeind

 Op 15 juli protesteerden 1200 medewerkers in Den Haag tegen het massa ontslag en het opdoeken van de ontwikkelings- en onderzoeks afdeling.
Protest medewerkrs Organon
Fotograaf: Onbekend
Bron: Elsevier
Farmaciebedrijf Organon probeert een doorstart te maken van de activiteiten in Women's Health via een verkoop. Het farmabedrijf gaat met het Amerikaanse moederconcern Merck onderhandelen om zo sanering, met massaontslag tot gevolg, te voorkomen. Dit meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

Bronnen rond Organon stellen dat een aantal in Europa gevestigde bedrijven die actief zijn in Women's Health, geïnteresseerd zijn in de kernactiviteiten van Organon. Paul Brons, voorzitter van der raad van commissarissen (rvc) en Iris Dinther, vicevoorzitter van de ondernemingsraad (or), doen nog geen uitspraak over de eventuele poging van het farmabedrijf om een doorstart te maken. De slaagkans van de doorstart via een verkoop wordt door bronnen geschat op 50 procent. Dit wordt afgeleid uit het feit dat de Amerikanen vorige week pogingen staakten om Organon-activiteiten te verkopen. Dit gebeurde zonder instemming van de rvc en or, waardoor de juridische positie van het bedrijf verzwakt is. Merck is erg gevoelig voor juridische druk en publiciteit.

Organon is gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten op het gebied van Women's Health, waaronder anticonceptiemiddelen, vruchtbaarheidsbehandelingen en hormonen. Merck besloot vorige maand om de divisie Onderzoek en Ontwikkeling in Oss te sluiten en de productiecapaciteit deels te saneren. Deze sanering zou een ontslag van 2.175 werknemers tot gevolg hebben en de ondergang betekenen van een grote speler in de Nederlandse kenniseconomie. Medewerkers zijn het niet eens met het massaontslag en protesteerden onder meer voor de Tweede Kamer in Den Haag.


bron:  Protesterende_medewerkers.jpg | Auteur: Shari Deira
Dit bericht is 1543 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!